Noretron yhtiöt

TuotteetAudiomittalaitteet ja-generaattoritAudiomittauslaitteetNTi Audio TalkBox

NTi Audio TalkBox

TalkBox on puuttuva lenkki täydelliseen puheen ymmärrettävyyden mittaukseen. Uusimpien eurooppalaisten turvallisuusstandardien mukaan on puheen ymmärrettävyys mitattava kaikkialla missä suuri joukko ihmisiä voi kokoontua (esim. stadionit, juna-asemat, lentokentät). Esim. tulipalon sattuessa on äärimmäisen tärkeää että kuulutusjärjestelmä pystyy ymmärrettävästi antamaan evakuointiohjeet.


TalkBox yksinkertaistaa STI-PA mittauksissa tarvittavan äänilähteen syöttämistä, sillä se sisältää vakioidut äänenkaltaiset akustiset signaalit simuloiden ihmispuhujaa IEC 60268-16 standardin mukaisesti. Lisäksi signaalit ovat hollantilaisen TNO luokituslaitoksen vaatimusten mukaisia ja sen hyväksymiä.

Mitoiltaan TalkBoxin mukailee ihmispäätä ja toistaa STI-PA testisignaalit sisäisen generaattorinsa ja kaiuttimensa avulla tarkasti oikealla näytteytysnopeudella.

Koska mittauksissa vaaditaan ±1 dB:n kokonaistarkkuutta, säädetään ja kalibroidaan jokainen TalkBox jo tehtaalla. Säteilyominaisuudet ovat ITU-T P.51:n mukaiset.

Kaiutin voidaan vaimentaa ulkoisella kauko-ohjaimella. STI-PA signaalien lisäksi TalkBoxista saadaan XLR-lähdöstä viiveen mittaamiseen tarvittava signaali (Chirp), kaiuttimien polariteetin mittaussignaali sekä valkoinen ja vaaleanpunainen kohina. Kierre mikrofonipidikkeelle sekä kantolaukku täydentävät TalkBoxin käytettävyyttä.
   

Liitetiedostot

» NTi Audio TalkBox Leaflet

Liittyvät Tuotteet

» NTi Audio XL2
   

Artikkelit

» NTi Audion audiogeneraattorit ja analysaattorit

« Takaisin